Berwaldhallen

Berwaldhallen i Stockholm är en av landets viktigaste kulturinstitutioner där ett hundratal konserter ges varje år. Med Mediascreens system kommunicerar konserthuset utomhus, i entrén och foajén.

Berwaldhallen vill presentera sin verksamhet dygnet runt, även under de tider när konserthuset är stängt, såväl ute som inne. I dialogen med Mediascreen blev det tydligt att Berwaldhallen ville ha ett flexibelt, lättadministrerat system med möjlighet att schemalägga skärmarnas innehåll.

Fem kanaler för skärmarna

Berwaldhallen visar i dag information om aktuella konserter, ensembler och öppettider, samt sin evenemangskalender, på de olika skärmarna. Mediascreen löste utmaningen med inomhus och utomhus genom att sätta upp fem separata kanaler för hantering av de olika skärmarna.

Hårdvaran bygger på en kombination av externa mediaspelare och vår applikation för Samsungs Smart Signage Platform. Lösningen kräver ingen separat mediaspelare – allt hanteras genom skärmens interna logik.

Om kunden

Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och är hemmascen för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Orkestern och kören har blivit viktiga ambassadörer utomlands genom turnéer och framträdanden världen över.

Uppdrag

Behovsstudie, skärmar och mediaspelare, installation, övervakning och support.
Digital skylt utanför Berwaldhallen

Andra projekt

Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket i Humlegården i Stockholm öppnade 1878. Utanför bibliotekets entré visar skärmar från Mediascreen öppettider samt kommande evenemang och föreläsningar.

Mer om Kungliga biblioteket

Ryds Bilglas

Ryds Bilglas finns på 100 anläggningar över hela Sverige och är marknadsledande på reparation och byte av bilglas. Ryds Bilglas valde Mediascreen Smart som lösning för samtliga butiker i landet.

Mer om Ryds bilglas

Sida

För statliga Sida är det viktigt att kommunicera med besökare, partners och anställda på huvudkontoret i Stockholm. Mediascreen har tagit fram en lösning där det sker genom skärmar i miljöer där många människor passerar och i myndighetens stora föreläsningssal.

Mer om Sida

Nyheter från Mediascreen

Vill du ha senaste nytt om digital skyltning?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!