Skärmar
och mediaspelare

Vi väljer skärmar och mediaspelare som ger dina budskap en extra skjuts. Bildkvalitet, ljusstyrka och annan prestanda optimeras för videoväggar, skyltfönster och interaktiva terminaler.

Olika skärmstorlekar
Webbaserade mediaspelare
Ramar och chassin
Miljöcertifierad teknik

Mediascreen arbetar vanligtvis med skärmar i storlekarna 10” – 98” för både inomhus- och utomhusbruk.

De är möjliga att montera både som separata enheter och som stora videoväggar eller varför inte som fristående enheter i specialchassin. Våra lösningar kan även enkelt användas för storbilds-LED på fasader eller inomhus.

Didriksons digital skärm i butik

Administrationen för våra mediaspelare är webbaserad och spelarna kan även placeras bakom brandväggar. Ni hanterar era digitala skyltar via en dator, surfplatta eller smartphone och vi kan snabbt assistera och utföra eventuell felsökning på distans.

Stärk varumärket med ett eget chassi. Vi erbjuder snyggt designade ramar och chassin till Mediascreens lösningar.

Skärmens chassi kan anpassas till ert företag eller din organisation och utformas i enlighet med er grafiska profil. En diskret infälld skärm bakom glas i hissen, en menyskärm bakom baren eller disken i samma träslag som resten av interiören eller en skärmvägg infälld i väggen i lobbyn.

Johnells butik digital skylt

Vi använder oss enbart av skärmar och annan hårdvara från väletablerade leverantörer och som följer EU-regler beträffande miljö och hälsa så som t.ex strålning och kemikalier både beträffande produkt och förpackningsmaterial.

När vi anlitas för installation ser vi till att gods transporteras på miljöanpassat bästa sätt samt att allt förpackningsmaterial och avfall återvinns.

Vanliga frågor om skärmar och mediaspelare

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om hårdvara i form av skärmar och spelare för digital signage.

Oftast används en extern mediaspelare som ansluts till skärmens hdmi-port. Mediascreen fungerar både med och utan extern mediaspelare.

Den externa mediaspelaren, baserad på Raspberry Pi, är inte större än ca 80x60x20 millimeter och kan enkelt byggas in i en ram/chassi, placeras bakom skärmen eller ovanför innertaket i anslutning till skärmen.

Mediascreen Signage Cloud har stöd för SSSP – Samsung Smart Signage Platform. Det innebär att du som har en skärm med Samsungs inbyggda spelare kan ansluta den direkt till Mediascreen utan extern spelare.

Utöver detta är det även möjligt att använda Androidbaserad hårdvara som mediaspelare.

Mer om skärmar och mediaspelare

Ja, rent tekniskt går det att koppla vår spelare för digital skyltning till hdmi-porten på en TV för hemmabruk, men det är inget vi rekommenderar.

En skärm som används för digital skyltning är ofta igång varje dag dygnet runt medan en vanlig TV för hemmabruk används betydligt mindre. De skärmar vi rekommenderar är byggda för professionellt bruk och tål drift 24/7. Här ställs även högre krav på ljusstyrka gentemot en skärm för hemmabruk, skärmar i offentliga miljöer eller en skärm för utomhusbruk måste vara både ljusstark och ha högre kontrast. Mediascreen är certifierad samarbetspartner med Samsung som har ett brett utbud av skärmar för professionellt bruk.

Mer om skärmar och mediaspelare

Det finns flera olika typer av digitala skärmar, LCD-skärmar, LED-displayer, interaktiva skärmar och projektorer. Även surfplattor går att använda för digital signage. Varje typ har sina egna användningsområden och fördelar. Jämfört med en TV avsedd för hemmabruk är de professionella skärmarna byggda för att klara att vara igång upp till 24 timmar per dygn, sju dagar i veckan. Även ljusstyrkan och kontrasten är anpassad för offentliga miljöer eller placering utomhus. Jämfört med en konsumentskärm ställer en skärm för digital skyltning betydligt högre krav på ljusstyrka, kontrast och driftsäkerhet.

Mer om skärmar och mediaspelare

Mediascreens spelare går att ansluta till fast Lan-anslutning med kabel, trådlöst wifi eller till mobilt bredband/4G-dongel.

Innehållet i spellistorna laddas ner och lagras lokal i spelaren, så de belastar normalt inte nätverket vid uppspelning.

Mer om installation

Implementeringen av digital skyltning kan variera beroende på skala och komplexitet. Mindre installationer kan vara relativt enkla medan större system ofta kräver professionell hjälp för
behovsanalys, installation och konfiguration.

På Mediascreen konfigurerar vi och testar all utrustning innan installationen påbörjas. Ni kan vara säkra på att allt fungerar som det ska när ni börjar använda systemet.

Mer om installation

Ja, en surfplatta i kombination med ett låsbart ställ för bord, vägg eller golv kan i många sammanhang vara ett bra komplement till traditionell digital skyltning. Ge gäster möjlighet att hitta rätt med interaktiva kartor, titta på mäklarobjekt, bilar i lager eller andra produkter och tjänster som ni erbjuder.

Vår mjukvara Mediascreen Signage Cloud är kompatibel med Androidplattor. Kombinera spellistor och layouter med pekfunktion där besökaren kan ta sig vidare till er webbplats. När ingen integrerar med plattan går den tillbaka till den spellista eller layout ni valt.

Vi erbjuder även alkoholmätare för offentliga miljöer där hårdvaran bygger på digital signage, surfplatta och låsbara stativ.

Mer om våra ställ och hållare för surfplattor

Eftersom innehållet i dina spellistor laddas ner och lagras lokalt i mediaspelaren kommer de att visas även om internetuppkopplingen förloras tillfälligt. Applikationer och integrationer mot andra onlinetjänster på dina digitala skyltar kan däremot kräva att dina spelare är uppkopplade mot nätet för att aktuell information ska kunna hämtas.

Kom igång med din digitala skyltning idag

  • Överskådlig kontrollpanel
  • Smidig mediahantering
  • Schemalägg spellistor
  • Onlinetjänster och widgets