Digital skyltning för skolor och utbildning

Vad är på gång i veckan? Vem håller i kvällens föreläsning och hur hittar jag rätt sal? Guida med digital signage!

Behovet av kommunikation i skolvärlden är stort och många gånger eftersatt. Mediascreen vill ändra på det. Med hjälp av våra digitala infoskärmar får studenter, lärare och besökare rätt information.

Informera om scheman, aktiviteter eller aktuella förändringar. Presentera föreläsare, föreningar eller kartor. Skolan styr vad som ska levereras via digital signage – allt för att så många människor som möjligt ska nås av rätt information.

Mobila enheter och QR-koder

Digital skyltning kan också integreras med annan teknik som mobila enheter och QR-koder. Genom att skanna en QR-kod på skärmen kan studenter och personal få tillgång till mer detaljerad information om evenemang, aktiviteter eller andra relevanta händelser.

Signage för marknadsföring och varumärkesbyggande

Digital skyltning år också effektivt verktyg för att främja skolans varumärke och marknadsföring. Genom att på infotavlor visa dynamiska och engagerande digitala annonser kan skolorna nå ut till potentiella studenter och locka dem att utforska skolans utbildningsmöjligheter och resurser.

För den lilla skolan eller campus

Vi vet att olika skolor har olika önskemål. Därför ordnar vi allt från den lilla skolans löpande upplysningar till universitetets jättelika flöde av information i olika riktning. Mediascreens gedigna erfarenhet av digital signage – vi har testat och utvecklat digitala skärmar och mediaspelare sedan 2003 – gör att vi har ett brett utbud för skolan. Oavsett om ni vill ha informationskiosker eller skärmväggar, så löser vi det.

Schemalagt skärminnehåll

Mediascreen hittar en signagelösning som passar. För stora skolor med olika enheter spridda över exempelvis en kommun, eller kedjor med skolor inom en koncern, kan vi koppla ihop skärmarna. Självklart erbjuder vi även mindre paket med bara ett fåtal skärmar – fokus är att det ska bli så bra som möjligt för er.

Planera innehållet på infoskärmarna terminsvis, eller vecka för vecka. Det är enkelt att ändra innehållet eller anpassa det dag för dag, timme för timme. Hälsa eleverna välkomna på morgonen, en menytavla med dagens lunch lite senare, förbered eleverna inför morgondagen när det är dags att gå hem. Varva information till elever och lärare med integrerade appar och widgets, visa aktuell väderprognos, kommande avgångar från närmaste hållplats för kollektivtrafik eller ett rss-flöde med nyheter.

Digital skyltning – från behovsstudie till installation

Mediascreens digitala skyltning innehåller alltifrån behovsstudie och skärmar, till programvara, innehållsproduktion och administration. Tekniker som sköter installation och service ingår – om ni inte vill göra det själva.

Digital skyltning för hälsovård och sjukhus

Patienter, besökare och personal på sjukhus måste snabbt få information för att hitta och agera rätt. Där är digital skyltning perfekt – framförallt interaktiva pekskärmar där användarna själva kan navigera. Även på vårdcentraler och tandläkarmottagningar är digital signage är väldigt användbart.

Digital skyltning för hälsovård och sjukhus
Tandvården digital skärm

Kom igång med din digitala skyltning idag

  • Överskådlig kontrollpanel
  • Smidig mediahantering
  • Schemalägg spellistor
  • Onlinetjänster och widgets