Grundläggande funktioner

Användargränssnittet i Mediascreen Signage Cloud är intuitivt och enkelt att arbeta med. De mediafiler du laddat upp publiceras i spellistor eller som en del av en större layout. Komplettera med smarta widgets med automatiska flöden. Schemalägg dina layouter och spellistor. Här går vi igenom de grundläggande funktionerna som hjälper dig att komma igång med Mediascreen.

Kontrollpanel

Det första du möts av när du loggat in är kontrollpanelen. Här ser du direkt vilka av dina spelare som är online och var de olika spelarna är placerade geografiskt.

I vänsterspalten når du de moduler och funktioner som används för att fylla dina skärmar med innehåll.

Skärmlayout

Ibland innehåller skärmen bara en enda spellista som täcker hela skärmen. Betydligt vanligare är att man väljer att dela in skärmen i olika sektioner där man visar sin logotyp, en spellista, någon form av textbudskap m.m.

Under fliken ”Layout” bestämmer du hur du vill dela in skärmen och vad du vill visa av det du skapat under ”Media”, ”Widgets” och ”Spellistor”.

Media

Under fliken ”Media” hanterar du de bilder, videoklipp, ljud, dokument och webbsidor du vill visa på din skärm.

Klicka på ”Lägg till Bild” i nedre vänstra hörnet för att ladda upp en bild till mediaarkivet.

Ladda upp en bildfil från din dator eller sök i bildbanken där du hittar tusentals kostnadsfria bilder att använda i dina spellistor.

På motsvarande sätt hanterar du övriga medieformat. Under fliken video har du förutom ovanstående även möjlighet att ladda hem eller streama ett klipp direkt från YouTube eller Vimeo. Om du laddar upp en PowerPoint till videobiblioteket kommer den automatiskt att konverteras till ett videoklipp som du sedan kan infoga i dina spellistor.

Under fliken ”webbsidor” har du möjlighet att koppla en eller flera webbsidor till dina spellistor.

Widgets

Med hjälp av widgets lägger du till smarta, ofta automatiska kopplingar och funktioner till dina skärmar. Visa datum och tid, lokalt väder, ett instagramflöde eller senaste nytt från en rss-länk.

Texter som ska visas i flera olika layouter, som fast text eller en rörlig ticker, kan med fördel skapas som en widget. Då uppdaterar du texten på ett ställe, och ändringarna slår igenom i samtliga layouter eller spellistor där den används.

Spellistor

Skapa en spellista för att publicera dina bilder, filmer, dokument eller widgets. Dra media från biblioteket nederst på sidan och släpp i önskad ordning på tidslinjen. Här bestämmer du även hur länge varje bild ska visas. Från början är varje bild inställd på att synas i fem sekunder, men du kan själv öka eller minska tiden direkt på tidslinjen.

Videoklippen hämtar sin visningstid från klippets längd, så det går inte att justera i det här läget.

Förhandsgranska din spellista för att se hur den kommer att se ut i din layout eller på din skärm.

Layout

I layoutläget placerar du ut det du arbetat med i ovanstående funktioner. Klicka på ”Fyll i” och välj vilka moduler du vill infoga i din layout.

Beroende på vad du väljer att lägga till får du ett antal val som visas i högerspalten. Färg, bredd, höjd etc. Inställningarna går alltid att nå i efterhand genom att klicka på valfritt element och justera i högerkanten.

Allt du placerar i layouten går att flytta runt genom att dra och släppa. Du kan även storleksjustera genom att dra i hörnen på de utplacerade modulerna.

Ett tips är att alltid ta en kopia på en befintlig layout när du vill testa något nytt. Förutom att du säkert vill återanvända vissa delar har du även ditt original kvar att falla tillbaka på om det inte går som du tänkt. Här kan du även förhandsgranska din layout för att se hur den kommer att se ut på din skärm.

Skärmar och spelare

Under ”Skärmar” längst ner i vänsterspalten når du dina anslutna spelare/skärmar. Här ser du vilket innehåll som visas på respektive skärm. Du ser vilka skärmar som är online, och du kan byta innehåll på skärmarna.

Klicka på redigeringsikonen i spalten ”Åtgärder” för att byta innehåll på skärmen.

Välj vilken layout du vill visa under rubriken ”Standardinnehåll”. Här har du även möjlighet att publicera en spellista direkt, utan att den är infogad i en layout.

Lägg till flera användare

Skapa eller redigera ett användarkonto genom att klicka på ”Användare” under menyn i övre högra hörnet.

Klicka på ”Lägg till ny användare”. Kryssa i fältet ”Administratör” om du vill ge den nya användaren tillgång till samtliga funktioner.

Ladda hem pdf

Här kan du ladda ner ovanstående guide som pdf.