Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Mediascreen har tillsammans med FTI startat upp ett pilotprojekt till återvinningsstationen vid ICA Maxi i Nacka, Stockholm. Syftet är att öka engagemanget och förklara vilken skillnad insamlingen gör.

FTI kör pilotprojektet under 2019 med syfte att öka interaktionen vid återvinningsstationerna.

Skärm för rapport om fulla kärl

Den digitala skärmen från Mediascreen visar hur mycket skräp som har lämnats för återvinning och vilka material som återvinns mest. Den som sopsorterar kan använda skärmen för att anmäla fulla kärl eller upplysa om att stationen är stökig.

Pilotprojekt för ökad återvinning

FTI:s mål är att öka dialogen med återvinnare och göra det enklare för dem att komma med åsikter.

– Vi vet att rena och snygga återvinningsstationer är viktigt för att konsumenter ska återvinna mer. Med den här skärmen kan vi också ge återkoppling om hur mycket som återvinns och öka förståelsen om den egna insatsen i ett större sammanhang, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Projektet genomförs i samarbete med United Minds och Smart Media Solutions.

Om kunden

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) är ett aktiebolag som ser till att förpackningar och tidningar i Sverige samlas in och återvinns.

Uppdrag

Utöver behovsstudie, installation, övervakning och support har Mediascreen tagit fram mjukvaran för skärmens pekapplikation.

Andra projekt

Berwaldhallen

Berwaldhallen i Stockholm är en av landets viktigaste kulturinstitutioner där ett hundratal konserter ges varje år. Med Mediascreens system kommunicerar konserthuset utomhus, i entrén och foajén.

Mer om Berwaldhallen

Didriksons

Redan 1913 började Julius och Hanna Didrikson att tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund. Hundra år senare är de ledande inom regn- och funktionskläder och Mediascreen har skapat ett upplägg för bolagets konceptbutik i Stockholm.

Mer om Didriksons

KLP Fastigheter

KLP ville ha interaktiva hyresgästförteckningar i sina entréer i Stockholm, kombinerade med digitala anslagstavlor. Inga problem. Mediascreen har installerat ett system som ger hyresgäster och besökare aktuell service – de får till och med veta vilken musik som spelas i högtalarna.

Mer om KLP